Aromaticus

Aromaticus

Sdílet

30/03/2026

OJOBOVÝ OLEJ se získává lisováním za studena (a bez rozpouštědel) semen Simmondsia chinensis, keříkové rostliny vyznačující se dlouhověkostí (přes 200 let), která planě roste v Arizoně, v poušti Sonora. Vzhledem k tomu, že jej po staletí používali již „Indiáni“ jako univerzální lék pro ošetření pokožky (zjemňuje, hydratuje, hojí rány), tak v péči o vlasy, je nejstarším produktem používaným v Americe při péči o kůži. Se svými zjemňujícími a hydratačními účinky (jakožto non-okluzivní) má ceněný Jojobový olej nezpochybnitelné kosmetické kvality. Výjimečně snadná absorbce z něj dělá absolutně excelentní produkt mezi kosmetickými oleji. Jojobový olej projevuje navíc vyzkoušené trichologické vlastnosti: pokud jím ošetříte pokožku s vlasy, účinně napomáhá uvolnit z vlasových folikulů maz, a to díky své přirozené schopnosti jej na sebe vázat. Díky efektu propustnosti vlasy ošetřené jojobovým olejem budou viditelně lesklejší a poddajnější. Pro tyto cenné vlastnosti nalézá uplatnění při výrobě šampónů a balzámů vysoké třídy.

Tento tekutý vosk (ve skutečnosti se nejedná o olej neboť nejde o triglycerid) má výborné kosmetické vlastnosti, počínaje svou vysokou stabilitou: nežlukne a nevysychá.

Je výbornou náhradou různých olejů získávaných z kytovců a/nebo syntetických olejů. Téměř okamžitá vstřebatelnost do pokožky způsobuje, že v kosmetice se s tímto produktem opravdu velmi příjemně pracuje.
https://www.aromaticus.cz/jojobovy-olej-simmondsia-chinensis-p398-397?v1=91

Chcete, aby vaše společnost byla nahoře v seznamu automobilových společností ve měste Kosmetický Salon?
Klikněte zde pro získání vašeho sponzorovaného zápisu.

Kategorie

Telefon

Internetová stránka

Adresa


Praha